Swiss career qualification program (CH-Q) – program upravljanja karijerom i kompetencijama

Iskreno vjerujem da svaki pojedinac ima svoju životnu svrhu i da svi možemo naći (ili stvoriti) posao u kojem uživamo i radi kojeg ujutro doslovno iskačemo iz kreveta.

 

CH-Q metoda (Swiss career qualification program) je međunarodno priznat certifikacijski program upravljanja karijerom i kompetencijama.

Bilo da ste nezaposleni, želite promijeniti karijeru ili tek tražite svoju poslovnu i životnu svrhu, kroz ovaj proces dobiti ćete bistru sliku kamo želite ići i plan kako ćete do svog cilja doći.

Prije 7 godina sudjelovanje na CH-Q edukaciji meni je u potpunosti promijenilo osobne i profesionalne prioritete, pa tako i život.

Osnažena i s odličnim portfoliom u ruci, a koji je bio rezultat moje edukacije, znala sam da mogu dobiti i/ili stvoriti posao koji želim, u kojem sam odlična i u kojem mogu ostvariti sve svoje osobne i profesionalne potencijale.

Nekoliko godina kasnije postala sam jedna od dvije trenerice CH-Q metode (Swiss career qualification program) u Hrvatskoj (Marina Kolar, treća razina, License NL-CHQ03-1114), te sada svoje znanje prenosim sudionicima na raznim životnim putevima. 

Deseci zadovoljnih sudionika/ce moje CH-Q edukacije koji su našli ili stvorili posao u kojem uživaju, promijenili karijeru, presložili prioritete, postavili i ostvarili svoje osobne i profesionalne ciljeve i meni su motivacija da ovu edukaciju postavim na vrh svojih prioriteta.

 

Sudjelovanje na CHQ edukaciji koristiti će vam ako želite raditi na:

  • osobnim temama (gdje sam, tko sam i kamo idem?)
  • poslovnim temama (u čemu sam dobar, kako unaprijediti svoje potencijale, u kojem smjeru želim razvijati svoju karijeru, kakav posao trebam i želim)
  • promjeni koju želite (kako se motivirati, koje su moje opcije, kako upravljati osobnim i profesionalnim kompetencijama da stvorim život i posao kakav želim…)

Na ovoj edukaciji naučit ćete:

– koje su vaše jake i razvojne strane

– koje se vrijednosti provlače kroz vaš život, kako na njega utječu i na koji način ih možete koristiti da bi stvorili život i posao koji želite

– što su vam životni i poslovni prioriteti

– u čemu ste do sada griješili predstavljajući se poslodavcima, donatorima i potencijalnim poslovnim partnerima i kako te greške više nikad ne ponoviti

– kako samostalno vrednovati, utemeljiti i dokumentirati vlastite vještine, kompetencije i kvalifikacije na sustavan način

– kako prepoznati mogućnosti za daljnje napredovanje

– kako planirati realne korake za daljnji osobni i profesionalni razvoj

– kako postaviti ciljeve tako da ih zapravo i ostvarite

– kako kreirati najbolji CV i motivacijsko pismo koji su poslodavci ikad čitali

– kako kreirati portfolio alat koji će postati baza za sve vaše daljnje poslovne pothvate

– kako kontinuirano i održivo upravljati osobnim kompetencijama uz podršku portfolio alata

– kako uočiti, stvoriti i iskoristiti sve mogućnosti koje vam se pružaju

Uz to, testirat ćete svoje ideje, kreirati akcijski plan i značajno ojačati vlastito samopouzdanje uz stručnu podršku.

U Nizozemskoj se ova metoda aktivno koristi od 1998. kao nacionalni program i provodi se u agencijama,  obrazovnim institucijama i organizacijama.

Osnovno načelo CH-Q treninga je načelo cjeloživotnog učenja – povećanje svijesti o vlastitim mogućnostima (self-concept), povećanje sposobnosti djelovanja (osnaživanje) i povećanje profesionalne fleksibilnosti/mobilnosti (održive vještine za tržište rada).

Kroz ovaj proces dobiti ćete bistru sliku kamo želite ići i kako ćete do svog cilja doći.

Edukacija se sastoji od uravnoteženog teorijskog i praktičnog rada, zajedničkog rada u grupi na edukaciji i individualnog rada kod kuće.

 

Sljedeća grupa edukacije po CH-Q metodi počinje 16.3.2019. u Konekti/Čakovcu

 “Teorija uspjeha: ostvari svoje osobne i profesionalne potencijale” 16., 17. i 23.3. 2019. od 9.00 do 15.00 sati. Više o intenzivu pročitajte ovdje. 

Utisci

2014. I was involved in guiding Marina in becoming a CH-Q trainer. She was able to bring participants into an powerful empowerment process. She also showed herself as a determined and goal oriented person with a strong motivation to help weaker people in society. Marina passed the CH-Q trainer assessment. In the world of profesional development and process guidance this means she is a top trainer at international level.

Peter van Deursen
Consultant / CH-Q trainer

CH-Q edukacija mi je puno pomogla da osvijestim znanja i vještine koje posjedujem. Postala sam svjesnija svojih vrijednosti, a time stekla samopouzdanje i sigurnost kod predstavljanja potencijalnim poslodavcima. Savjeti kako se ponašati na razgovoru za posao popunili su praznine i smanjili tremu. Svakome tko je u nedoumici kako nastaviti karijeru preporučila bih pohađanje ove edukacije.

Vladimira Rodiger – Kuretić
prodavačica

Najbolje i najvrednije što nosim s ove edukacije je portfolio kojim ću se predstavljati poslodavcima na razgovorima za posao, veće samopouzdanje pri predstavljanju vlastitih (profesionalnih) kvaliteta te osvještavanje razvojnih točaka, odnosno osobina na kojima trebam poraditi.

Sunčica Novak
Prof.

Sudjelovanje na CH-Q edukaciji me osnažilo, ohrabrilo i motiviralo za definiranje daljnjih ciljeva u mom osobnom i profesionalnom životu. Stekla sam više samopouzdanja, usavršila sam komunikacijske i prezentacijske vještine te osvijestila svoja znanja i kompetencije. Shvatila sam da moram biti hrabrija u svojim daljnjim poslovnim koracima. Izrađenim akcijskim planom definirala sam i utvrdila ciljeve kako bi dobila čim više iskustva korisnog u ostvarivanju mog cilja.

Petra Murković

Suradnja s Marinom je iskustvo koje me nepovratno i izuzetno pozitivno promijenilo u privatnom i profesionalnom smislu! Uvijek je bila konkretna, jasna, dosljedna i izuzetno nadahnjujuća! Zahvalna sam što sam imala priliku sudjelovati na njezinoj CH-Q edukaciji i raditi s njom na jednom projektu, jer taj period života pamtim kao razdoblje intenzivnog osobnog i profesionalnog razvoja. Hvala, draga Marina!

Ana Tomašek
pedagoginja

Naučila sam kako postaviti cilj i korake koji vode njegovom ostvarivanju. To mi je trebalo jer često nešto “odlučim” a ne ostvarim jer nije zapisano i isplanirano.
Edukacija me motivirala za rad na sebi i općenito za postizanje ciljeva ne samo na poslovnom nego i na osobnom planu. Hvala!

2015.

CH-Q metoda proizlazi iz holističkog pristupa i usmjerava se na sve segmente života polaznika te u njima donosi poboljšanje.

CH-Q edukacija ima 4 razine

Razina 1: osnovni tečaj, samoupravljanje vlastitim kompetencijama (Pozicioniranje i razvoj karijere)
Razina 2: suradnik/ca u treningu
Razina 3: competence management, trenerski status; trener/ica, savjetnik/ca, evaluator/ica programa, kreator/ica novih treninga po načelima CH-Q metode
Razina 4: CH-Q stručnjak

 

Konekta provodi edukaciju razine 1.

Marina Kolar, certificirana edukatorica CH-Q metode treće razine, License NL-CHQ03-1114)

Želiš se priključiti slijedećoj grupi CH-Q edukacije ili imaš pitanje?

About the author

Certificirana edukatorica, profesionalna savjetnica i stručnjakinja za organizacijski razvoj.  Biovrtlarica i zaljubljenica u život i prirodu.