Pokreni pravi posao

Edukacijski program “Pokreni pravi posao”

 

Razmišljaš o pokretanju svog biznisa?

Našli ste se između mnogih ideja no ne znate od kud krenuti?

Želiš posao bez šefa koji te ima na piku, beskrajnih prekovremenih koje nitko ne plaća i pogleda ispod oka kad trebaš ostati na bolovanju radi djeteta?

Nemaš podršku i ne znaš kako sve ovo izvesti, a da se biznis ne pretvori u fijasko?

…ili pak ste biznis već pokrenuli, ali ste propustili napraviti temelje poslovanja kako treba pa stvari ne idu kako bi trebale i već lagano očajavate?

 

Kad počnemo razmišljati o pokretanju svog biznisa, pitanja se množe kao gremlini kad ih polijete vodom.

Da li početi s ovim ili onim? Kako da nađem kupce? Da li ću uspjeti?  Da li obrt ili tvrtka?

Kuda se uopće okrenuti da saznam što želim i kako ću to realizirati?

 

Priključi se edukaciji “Pokreni pravi posao” i stvori temelj svog budućeg poslovanja.

Na ovoj edukaciji naučit ćete i stvorit ono NAJBITNIJE što vam je potrebno da definirate i pokrenete svoju najbolju poduzetničku ideju. 

 

Naučit ćete:

– kako i zašto pokrenuti svoj posao. Osim onog očitog – da živite od toga. 

– kako izabrati ideju koja će za vas biti najbolja s obzirom na vaše potencijale, osobne i profesionalne vrijednosti.

– saznati za što će vam kupci zapravo željeti platiti. Jer možete imati odličan proizvod, ali pitanje je da li to vaš kupac želi kupiti? Ne da li to može kupiti, već da li to želi?

– naučiti ćete kako stvoriti avatar svog ključnog kupca i svoju strategiju usmjeriti njemu. Tko je vaš ključni kupac, kako on diše, živi, kako se ponaša, čega se boji i što želi? Kada to znate, onda znate kojim putem krenuti.

– kako se pozicionirati na tržištu prezasićenom uslugama i proizvodima. Danas na tržištu postoji više usluga i proizvoda nego što za njih postoji tržište. Ne morate osvojiti cijelo hrvatsko tržište, ali možete naći nišu i pristojno i zadovoljno živjeti. Tržišna niša predstavlja onaj dio kupaca koji imaju potrebu za specifičnim proizvodom ili uslugom, a konkurencija tu potrebu još nije pokrila. 

– kako u svom poslu biti jedinstven/a. Kada kopirate druge, ljudi to prepoznaju i to jednostavno ne prolazi.

– kako napraviti komunikacijsku i brending strategiju, kako osmisliti web/facebook stranicu koja prodaje. 

– kako se povezati s prilikama 

– kako fanove pretvoriti u kupce. 

– koji pravni okviri su opcija za vas

– mnoge tajne koje razlikuju «tvrtke» od uspješnih tvrtki. Jer nije dovoljno samo osnovati tvrtku. To može svatko. Možete ih osnovati 10. Ali učiniti da posluju s dobitkom –  to je naš cilj.

I na kraju…..
naučiti ćete mnoge alate koje ćete moći koristiti kad god vam zatrebaju u testiranju i pokretanju novih aktivnosti.
Uz moje mentorstvo, naučit ćete kako poslovnu ideju pretvoriti u posao od kojeg možeš živjeti. 

U individualnom djelu edukacije prolazimo ono što vama specifično treba. Nekome treba pomoć u brendiranju, drugima alati koji će im pomoći da unaprijede strategiju poslovanja (organizacija, pisanje bloga, izrada vizuala, planiranje posla…), treći izrađuju poslovni plan.  Ako pak sudionik/ca predaje zahtjev za samozapošljavanje, onda u individualnom djelu nakon edukacije prolazimo zajednički i plan za HZZ. Sve materijale koje u sklopu edukacije obradimo možete iskoristiti za poslovni plan, jer mi to i radimo – definiramo poduzetničku ideju i sve ostalo što vam je potrebno.

Nova grupa kreće 25.5.2019.

Ako napokon želite svoju ideju pretvoriti u posao od kojeg možete živjeti, a usput povući i najmanje 55.000kn nepovratnih sredstava za otvaranje obrta/tvrtke mjere HZZ-a, javite se i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

ŽELIM REZERVIRATI SVOJE MJESTO

Zbog čega ova edukacija?

Osmislila sam program kad sam brusila svoju poduzetničku ideju.

Znajući da garancija ne postoji i da ćete u jednom trenutku trebati odvažiti se i “skočiti”, kroz ovaj intenziv izrađujemo sve kako bi vaša poslovna ideja bila promišljena, dobro postavljena i izvediva.

Najčešće se susrećem s ljudima koji imaju jako veliku želju za pokrenuti svoj biznis, ali u tom zanosu ne odrade temelje kako treba misleći da je dovoljno to što jako vole to što žele raditi, što vjeruju u svoju ideju i što je njima sve oko nje jasno. 

Na žalost – nije. Kasnije kad počnu raditi, na naplatu dođe sve što nisu na početku dobro postavili.

Imala sam i sudionike koji su došli na individualno nakon što su otvorili tvrtku, prije ili poslije treba sjesti i odraditi detaljno sve što sam gore navela kako bi izgradili temelj.

Sve što na početku propustite napraviti, isplanirati i postaviti kako treba – doći će vam na naplatu kasnije.

Postavi strategiju prije nego što počneš poslovati jer tada se trebaš baviti svojim poslovanjem i prodajom, a ne planiranjem. Planiranje odrađujemo prije.

Kuća napravljena na klimavim temeljima urušiti će se prije ili poslije.

PRIDRUŽI SE RADIONICI I IZGRADI TEMELJ SVOG BUDUĆEG POSLOVANJA.

PRIDRUŽI SE EDUKACIJI “POKRENI PRAVI POSAO”

Trenutno se ovaj program provodi samo individualno.

Kontaktirajte me na mail ili putem kontakt forme na dnu teksta kako bi dogovorili svoj termin.

Što kažu sudionici mojih edukacija?

Marina je spremna prilagoditi se potrebama klijentice. Osvještava i usmjerava te u svakom tvom potezu prema zadanom cilju. Uvijek vedra i vesela spremana na nove izazove, iznimno je predana radu. Najvažnije je, nikada te ne ostavlja samu i bez rješenja. Cijeli rad i strategija ostaju zapisani. Cijeli proces koji smo prošle meni je važan za daljni poslovni i osobni razvoj. Marina Kolar & Konekta pomogla mi je da jasno vidim svoj cilj i kako mogu bez problema raditi što volim!

Maja Sabolić
vlasnica obrta Sana

Marinina predavanja i radionice na kojima sam sudjelovala bile su super korisne i poticajne! Svakom problemu i pitanju pristupa individulano s puno razumijevanja i kompetencije. Iskrene preporuke Marininih radionica svima koji su u bilo kakvoj poslovnoj dilemi, Marina će vas sigurno dobro usmjeriti.

Jasna Lovrec
OPG Lovrec - Vina Lovrec

Radionica kod Marine dala mi je pregršt ideja , motivaciju i potvrdu da sam na pravom putu. Kod nje je svatko dobro došao,💖 jako je dobar analitičar, jasno može prepoznati nečiju viziju i dati savjet. Jednostavna je i na takav način uspijeva objasniti i usmjeriti svakog. Puno hvala Marina!

Mirjana Miklić
poduzetnica, LesArt
Želim pokrenuti svoj posao

REZERVIRAJ SVOJE MJESTO NA VRIJEME

PRIJAVNICA
 
Tko može sudjelovati na mojim edukacijama?

Ova edukacija jednako je korisna i za početnike i za one koji već imaju iskustva ili pak svoju tvrtku.

Za sudjelovanje na mojim edukacijama nije važno koliko imate godina, radnog iskustva, da li ste zaposleni ili nezaposleni, da li razmišljate o pokretanju svog biznisa ili pak u ovom trenutku ni sami ne znate gdje ste.

Ono što vam je potrebno je volja. Spremnost da svoj život i posao/poslovanje promijeniti na bolje.

I razumijevanje da nitko neće poslovni plan napisati umjesto vas. Ni pokrenuti tvrtku.

Jer to ne može odraditi nitko drugi osim vas. Ne brinite, ja ću biti sa vama.

 

Posljednjih 18 godina razvijam uspješne poslovne ideje (organizacije, tvrtke, projekte), certificirana sam edukatorica Swiss Career Qualification programa za razvoj kompetencija i karijere (CH-Q metoda),  profesionalna savjetnica i stručnjakinja za organizacijski razvoj i razvoj zajednice. 

Ja sam spremna sam za sudjelovanje u pokretanju novih uspješnih biznis ideja, a vi?

Marina Kolar

About the author

Certificirana edukatorica, profesionalna savjetnica i stručnjakinja za organizacijski razvoj.  Biovrtlarica i zaljubljenica u život i prirodu.

Facebook
Instagram
YouTube
LinkedIn