Zašto autentično brendiranje funkcionira bolje (i kako stvoriti autentičan brend)?

Kako izgraditi autentičan brend i zašto je autentičnost jedna od najvažnijih čimbenika brenda?

 

Autentičnost brenda je po svim istraživanjima jedna od najvažnijih čimbenika brenda, a predstavlja našu odluku da budemo iskreniji u svemu što radimo.

Brend uključuje sve ono što nas čini “nama” – vizualni identitet, osobnost i vrijednosti brenda, način komunikacije, reputacija, stav i iskustva korisnika.

 

Samo 1% milenijalaca vjeruje marketingu tvrtki, pokazalo je istraživanje “The Millennial Consumer“ (Elite Daily and Millennial Branding).

Čak 91% kupaca radije će kupovati od brenda koji smatraju autentičnim i koji iskreno komunicira o svojim proizvodima i uslugama.

Predstavljam vam pet ključnih čimbenika koji pomažu brendovima da povećaju autentičnost.

1. Gradite odnos i povjerenje

Snažne veze nije moguće izgraditi preko noći – niti one privatne, niti one poslovne.

Izgradnja odnosa temeljenog na povjerenju zahtijeva naš angažman i vrijeme, ali je rezultat itekako vrijedan truda.

 • Slušajte svoje klijente/kupce. Da bi to mogli trebate prvo znati tko je vaš idealan klijent, stoga nikako ne propustite kreirati avatar svog idealnog klijenta.
 • Pomažite svojim kupcima i potencijalnim kupcima, umjesto da im stalno pokušavate nešto prodati. Stvarajte sadržaj koji im je koristan.
 • Pokažite im da vam je stalo. Obraćajte im se imenom u komunikaciji (pisanoj i osobnoj), pošaljite im čestitku ili popust za rođendan, pitajte ih kako napreduju nakon edukacije – mogućnosti je uistinu bezbroj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marina Kolar & Konekta (@marina_konekta) on

2. Budite dosljedni u brendiranju

Kada definirate svoj brand identitet, svoje vrijednosti i poruku komunicirajte na svim platformama koje koristite.

Budite dosljedni u oku, uhu, okusu i doživljaju, uživo i online, jer jednom kad vas klijenti upoznaju i steknu iskustvo s vama, taj standard očekuju i dalje.

 

3. Nemojte voditi monolog, vodite dijalog

U građenju odnosa s klijentima, komunikacija je iznimno važna.

Nemojte voditi monolog na društvenim mrežama.

Dodajte dozu ljudskosti svom brendu, odgovarajte na komentare pratitelja, uložite svoje vrijeme u komunikaciju, pitajte ih za ideje i mišljenja.

Na kraju krajeva, oni najbolje znaju što trebaju, a vi najbolje znate kako im možete pomoći.

 

4. Budite iskreni

Pričate li jedno, a radite drugo?

Prodajete li proizvod koji sami nikad ne biste koristili ili uslugu u koju ne vjerujete?

Nije važno ono što govorimo, nego što činimo.

Kako u životu, tako i u brendiranju, naši potencijalni klijenti će to osjetiti i donositi odluke sukladno tome.

Pri donošenju kupnje više od 75% odluka donosimo na temelju emocije, a jedna od najznačajnijih je ona vjeruje li nam naš kupac ili ne.

 

5. Koristite svjedočanstva zadovoljnih korisnika

Svjedočanstva klijenata značajan su način da pokažete kako radite i čemu ste posvećeni.

Kad vam je stalo da pomognete klijentu da riješi neki problem, prepreku, izazov ili potrebu – oni će vam biti zahvalni.

Ako ih zamolite, rado će vam ostaviti osvrt, što pak pomaže drugim ljudima da vide što u radu s vama mogu očekivati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marina Kolar & Konekta (@marina_konekta) on

Klijenti me često pitaju koja je najbolja brend strategija.

Moj odgovor je uvijek “Vaša najbolja brand strategija je biti – vi”.

Svoju brend osobnost i posebnosti iskoristite tako da se autentično brendirate.

Kad pogledate moje profile na društvenim mrežama kao i fotografije, vama je jasno koliko sam strastvena oko pomaganja svojim klijentima i pratiteljima da ostvare vrhunske rezultate u brendiranju, prodaji i poslovanju, ali i koliko mi je bitna priroda, razvoj, briga o sebi, putovanja itd. (Zapratite me)

Vaši idealni kupci u ovom trenutku traže i trebaju upravo ono što vi jeste i nudite.

Budite autentično vi – to će vam se uvijek najviše isplatiti.

__________________________________

Želiš izgraditi uspješan biznis – biznis koji služi tebi, a ne ti njemu?

Biznis u kojem znaš kako postaviti granice, radiš s idealnim kupcima i imaš profit, vrijeme i zadovoljstvo?

KLIKNI OVDJE ZA TRANSFORMACIJU SVOG BIZNISA

Marina Kolar & Konekta logo

ŠTO SUDIONICI/CE KAŽU O EDUKACIJI "STVORI SVOJ BREND"?

 • Svima je sve lagano kad gledaju na našu situaciju iz svojih cipela. Ali kad se nađeš u prilici da želiš nešto novo, drugačije, da dobiješ neki novi vjetar u leđa onda ti u takvim trenucima u životu ipak treba učitelj. Netko tko će razumjeti što želiš, netko tko će razumjeti tvoje strahove, dileme, izgovore… Tako se Marina pojavila i u mom životu, da mi bude na trenutak vođa, učitelj, terapeut. Radionica Stvori (osobni) brand je ispunila moja očekivanja, razbistrila mi pogled na to tko sam i koliko vrijedim bez obzira na sve i svakoga. Hvala joj od srca na tome i velika preporuka za neke nove klinceze.

  Ljiljana Perkov
  Learn & practice, Dora '98
 • Radionica Stvori svoj brand, Marine Kolar, mi je bila izuzetno korisna i preporučio bih je svima. Uz to što sam saznao pregršt korisnih informacija i savjeta kako pokrenuti i brendirati svoj proizvod ili uslugu, najviše me se dojmio način vođenja radionice. Marina ima veliko znanje, bogato iskustvo i na jedan vrlo interesantan i dinamičan način osviještava i potiče polaznike radionice da počnu prije svega na sebe gledati drugim očima jer prvo moramo sami sebe brendirati kao osobe, vjerodostojne i prepoznatljive, da bi u sljedećim koracima jasnije i jednostavnije mogli odrediti i brendirati našu uslugu/ proizvod. Hvala Marini na predanom prenošenju svoga znanja i iskustva i hvala joj što svojom vjerodostojnošću i prepoznatljivošću u radu inspirira druge da postanu vjerodostojni i prepoznatljivi u svome radu i području djelovanja.

  Boris Glumpak
  Feštaonica by Boris
 • Marinina edukacija o brendiranju na kojoj sam sudjelovala bila je totalni vjetar u leđa za mene. Nakon podužeg izbivanja iz svog frizerskog salona zbog majčinskih obaveza malo sam se “pogubila” u poslovnome svijetu. Nakon edukacije opet sam prepoznala svoje kvalitete i s ponosom mogu govoriti i pisati o njima. Marina me nakon edukacije i dalje prati i nesebično dijeli savjete. Velika mi je čast biti njezina učenica. Hvala ti draga Marina na tome ❤️

  Željka Posavec
  vlasnica frizerskog salona Artico
 • Marinu sam upoznala na Konektaonici u Varaždinu na kojoj me oduševila svojim znanjem i pristupom pa sam odlučila doći na njen seminar “Stvori svoj brand”. Seminar je nadišao moja očekivanja u svim aspektima. Bila sam polaznik mnogo radionica i seminara, a Marininu bih zaista stavila kao najbolju. Njezina organizacija i pristup su inovativni i iznimno kvalitetni te daju polazniku puno korisnih informacija i savjeta kako da ostvare svoje poslovne uspjehe. Seminar od 7 sati je preletio u trenu s punom koncentracijom svih sudionika koji su pozorno pratili i aktivno sudjelovali cijelo vrijeme. Hvala Marini na izvrsnoj edukaciji i osobnom pristupu.

  Jasna Škiljan
  Vlasnica brenda Vila Sunčica
 • Nakon jučerašnje edukacije “Stvori svoj brend” dala si mi vjetar u leđa, puno ideja, puno savjeta, trikova. Naučila sam puno o sebi što nisam znala. Dobila sam sve odgovore koji su me mučili, na jednom mjestu. Krećem od danas prema cilju! Hvala na svemu Marina, you are the best!

  Jasminka Lisjak
  Eko borovnice Lisjak, Blueberry Hill
 • Na Marininoj radionici sam dobila više nego ikad na bilo kojoj drugoj i to uz opuštenu atmosferu punu podrške. Ja sam osoba koja teško izlazi iz svoje zone komfora, ali mi je bila pružena ruka, koja mi je pomogla prevazići strahove, pogledati svoju situaciju iz svježe perspektive, a uz to sam dobila i bezbroj savjeta i ideja kako poboljšati situaciju. Imala sam puno “aha” momenata i prvi put osjećam, da se stvarno mogu nositi se s izazovima svog posla. Ono, što sam odnijela od Marine, na slovenskom kažemo “neprecenljivo”. Više nego preporučujem svima, koji imaju slične probleme i dvojbe.

  Lidija Kreft
  poduzetnica & prevoditeljica, Verbalist
 • Definitivno velike preporuke! Ovo je edukacija koja se ne propušta! Izuzetno sam zahvalna Marini na svemu.

  Jasmina Hadela
  poduzetnica, Life by Jasmina
 • I ja se mogu pohvaliti da sam prisustvovala edukaciji “Stvori svoj brend” kao i na individualnom savjetovanju kod Marine Kolar – Konekta. Svakako preporučujem svima koji se bave vlastitim biznisom ili bi to željeli, dal već imate iza sebe godine poslovanja pa ste dostigli neku točku gdje ste stali ili ste tek u početku svog poslovnog puta. Da sam imala priliku za ovakvu edukaciju kad sam započinjala s svojim biznisom lakše bi prebrodila “porođajne muke”, manje bi vrludala i manje toga morala otkrivati na vlastitim greškama. I sad nakon 6 godina poslovanja dobila sam hrpu korisnih informacija, primjenjivih tehnika i znanja i napredak je vidljiv! Hvala Marina!

  Melita Kukec
  Kookabee design - fashion & wedding
 • Marina mi je radila individualno savjetovanje u vezi osobnog brendiranja. Izuzetno profesionalna, stručna i ugodna usluga. Maksimalno savjetujem!

  Zoran Salopek
  poduzetnik i autor knjige "Neboder života" (Planetopija 2019.)
 • Draga Marina, hvala ti za svaki tvoj savjet i podršku. Hvala ti za tvoje nesebično dijeljenje znanja i što si stvarno ogroman vjetar u leđa. Znanje koje se dobije na tvojim edukacijama neprocjenjivo je. Za svaku preporuku.

  Ana Stojanović
  trenerica i suvlasnica Royal Gym Split
 • Postoje ljudi koji u nama bude emocije koje riječi ne mogu opisati. Upravo to je Marina Kolar, profesionalna i stručna, a opet toliko pristupačna i drugačija od dosadašnjih edukatora. Svoje znanje prenosi bez zadrške i pomaže onima koji se na putu prema uspjehu malo izgube ili se uljuljaju u zonu komfora i teško ih je probuditi. Veliko hvala Marini na svim radionica kao i na radionici Stvori svoj Brend. Preporuka svima koji traže sebe i ne znaju kako biti autentični u tome što rade. Zaista je lako kad ti Marina točno po točkama objasni ‘kako’ nešto napraviti i ‘zašto’ ti je upravo to bitno da bi storio svoj brend.
  Budi i uvijek ostani takva kakva jesi… jer ti si savršeno najbolji edukator

  Helena Hunjak Sirovec
  Azziris savjetovanje
 • Nakon višegodišnjih edukacija i usavršavanja koje sam do sada polazila moram priznati da je Marina Kolar I edukacija Stvori svoj brend nadmašila sve, najbolje uložen novac do sada.
  Edukciju koji mogu razumjeti koji su tek na početku ostvarivanju ideja i oni koji su već na tom putu.
  Marina je izvrsna predavačica, ogromno živo znanje, profesionalna, iznimno srdačna, prirodna, vedra, pozitivna.
  Nije problem iz Zagreba “potegnuti “do Čakovca zbog kvalitetne edukacije.
  Hvala Marina 🙂

  Mejrema Aganović
  Odonata, Eko proizvodi za čišćenje
 • Prvi put sam bila na radionici od Marine Kolar “Stvori svoj brand” i jako sam zadovoljna s cijelim konceptom radionice. Dobila sam i više od očekivanog, puno savjeta za vlastitu promociju i veliku podršku za moj daljnji poduzetnički put. Velika preporuka i hvala još jednom za sve. Sigurno se vidimo još.

  Martina Biskupović
  Studio za ljepotu Magic of life
 • Sudjelovala sam na njenoj edukaciji koja je bila jako poučna, zanimljiva i koja mi je pokazala stvari na koje nisam ni obraćala pažnju prije, a koje su bitne za poslovanje. I nakon edukacije Marina me i dalje prati u poslovanju, daje savjete, motivira me. Hvala draga Marina veselim se svakoj novoj suradnji i dalje.

  Ivana Pozvek
  vlasnica brenda A.R.M. dizajn
 • Radionica kod Marine dala mi je pregršt ideja , motivaciju i potvrdu da sam na pravom putu. Kod nje je svatko dobro došao,💖 jako je dobar analitičar, jasno može prepoznati nečiju viziju i dati savjet. Jednostavna je i na takav način uspijeva objasniti i usmjeriti svakog. Jedna od najboljih odluka koje sam u poslovnom pogledu napravila je bila što sam otišla kod tebe na edukaciju “Stvori svoj brend”. Preporučam još jednom!”  

  lesart
  Mirjana Miklić
  LesArt
 • Marinine radionice daju onaj prijeko potreban poticaj za nastaviti dalje i izvući najbolje iz sebe!

  Mirta Kujundžić
  Inducta d.o.o., brend eMerkato
 • Marinino veliko znanje, posvećenost i srdačnost su nešto što će dobro doći kako poduzetniku početniku tako i nekome kome je potreban sviježi kick u postojećem poslu

  Nikolina Želežnjak
  Aromaterapija Scentic
 • Cijeli koncept ra dionice omogućio je da naučim jako puno u malo vremena, te što je najbitnije, na vlastitim primjerima uvidim što bih mogla poboljšati.Ako želite dobiti puno korisnih informacija koje možete primijeniti na praktične slučajeve i naučiti kako poboljšati svoju vidljivost na društvenim mrežama, koje mreže i na koje načine najbolje koristiti za svoje poslovanje, što napraviti kako bi plasirali svoj proizvod ili uslugu ka svom ciljnom tržištu i još mnogo toga, onda je ovo svakako za vas. K tome, sam pristup i atmosfera su ugodni i opušteni. Marina veoma suptilno i nenametljivo prenosi svoje veliko znanje, te je iznimno draga i pristupačna osoba. Edukacija mi je pružila prijeko potrebni fokus i preporučam njene edukacije i za osobni i za poslovni rast. Svakako ću gledati da u bližoj budućnosti prisustvujem na još radionica. Hvala, Marina.

  quad safari rijeka logo
  Dajana Mladenić
  Quad Safa.Ri
 • Odlčna edukacija koju jednostavno trebaju doći svi poslušati! Djeluje jako inspirativno, potiče na samostalnost i samopouzdanje. Svakako preporučam svima koji žele unaprijediti svoj posao ili život i dignuti se ljestvicu više.

  Lidija Vuljanić Rizk
  mag. pharm i fitoaromaterapeut, Ljekarne Rizk
O autorici

Business, branding & success expert. Kroz edukacije, savjetovanja i Akademiju "Izgradi uspješan biznis" pomažem ti izgraditi uspješan biznis i brend u kojem imaš dovoljno vremena, profita i zadovoljstva. Biznis koji služi tebi, a ne ti njemu. E-mail za suradnje: marina@konekta.hr