Google My Business – zašto ga imati i kako ga aktivirati?

Google my Bussiness je besplatan profil vaše tvrtke ili organizacije koji vam omogućuje da se jednostavno povežete s klijentima koji traže ono što vi nudite u Google tražilici i Google kartama.

Google je danas najviše korištena tražilica na svijetu.

Ako imate aktiviran Google My Busines (GMB) profil, vaši potencijalni klijenti će vas naći lakše, dobiti na brz i jednostavan način glavne informacije o vama i vašem radu te će imati mogućnost da brzo i lako stupe u kontakt s vama.

Možete li upotrebljavati Google My Business iako nemate fizičku trgovinu? Kaže Google: bez obzira na to radite li od kuće ili pružate uslužnu djelatnost, možete dodati podatke o svojoj tvrtki na način da se na Googleu prikazuju s fizičkom adresom ili bez nje.

Reci mi na jednostavan način čemu služi taj Google My Business.

OK. Kad ste u drugom gradu (primjerice Čakovcu) i želite pojesti najbolju pizzu, vjerojatno ćete ukucati u Google “pizzerija Čakovec”.

Google će vam ponuditi kartu Čakovca s mjestima na kojima se nalaze pizzerije te ćete moći vidjeti njihovu adresu, radno vrijeme, udaljenost, način plaćanja, recenzije, fotografije i slično – i odmah izabrati.

Brzo, jednostavno, lako.

Znači, ako nemate aktiviran profil, već tu gubite svoju prodajnu priliku, kao i priliku da vas potencijalni klijenti zapaze i saznaju nešto više o vama.

 

Zašto je danas više nego ikad važno olakšati izbor svom klijentu/kupcu?

Svi volimo brza, jednostavna i laka rješenja.

GMB ističe vaš profil i rad u Google tražilici, a time pomaže da vas lakše nađu oni koji trebaju ono što vi nudite.

Omogućava  vam da olakšate svojim klijentima time da im odmah date sve glavne informacije o vašem radu na jednom mjestu, a oni će to itekako cijeniti.

Ako “tjeramo” kupca da “kopa” vaše podatke, on će vjerojatno odustati i izabrati drugo rješenje koje mu je jednostavnije, brže i jednako dobro.

Ako imate aktiviran GMB profil, kad potencijalni klijent klikne na vašu adresu, Google maps će mu odmah otvoriti navigaciju i olakšati mu da dođe do vas.

Kad klikne na vaš telefonski broj, vaš telefon će mu automatski ponuditi mogućnost da vas nazove.

Može odmah kliknuti i vašu web stranicu, posljednje postove, posebne ponude i promocije, može vam napisati ili pročitati recenzije i lakše se odlučiti za vašu ponudu.

San snova svakog klijenta i tvrtke 🙂

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marina Kolar & Konekta (@marina_konekta) on

 

Pogodnosti koje pruža Google My Business mogu se svrstati u tri kategorije.

1. Održavanje točnih informacija o tvrtki online

2. Interakcija s korisnicima

3. Privlačenje novih klijenata

Također, u statistikama možete pratiti i analitiku tj. ponašanje vaših korisnika.

Zainteresirani?

OK, sad mi reci kako da ja to aktiviram.

Nema problema 🙂

Treba vam svega nekoliko minuta.

 1. Morate imati Google račun

 2. Dodajte svoju tvrtku na Google My Business

 3. Upišite naziv vaše tvrtke, a zatim i ostale informacije (adresu, djelatnost, telefonski broj, url web stranice…)

 4. Nakon što napunite profil, trebate kliknuti potvrda tvrtke i zatražiti dopisnicu s jedinstvenim kontrolnim kodom za potvrdu.

 5.  Za par tjedana dobit ćete dopisnicu, ukucati kod u vaš GMB, nadopuniti profil i voila – to je to.

Za slučaj da trebate još malo informacija, Google je ovdje sve lijepo pojasnio korak po korak.

Uglavnom, kad se registrirate vidjet ćete da je sve vrlo lako i logično.

 

Pogledajte moj Google My Business profil i bit će vam lakše u ispunjavanju vašeg profila. 

Samo u Google tražilicu ukucajte “marina kolar konekta” i dobit ćete ovo:

Koja je meni omiljena mogućnost Google My Business-a?

Recenzije 🙂

Recenzije nam mogu pomoći izgraditi povjerenje kod klijenata, stvoriti tržišnu prednost, povećati prodaju i poboljšati svoju ponudu.

Znaš i sama, kad tražimo neki proizvod ili uslugu, izabrat ćemo rješenje u koje imamo najviše povjerenja.

P.S. Tražiš li redovito recenzije i imaš li dovoljno kvalitetnih recenzija koje prodaju za tebe dok ti spavaš?

Što kad bi ti rekla da više nikad ne moraš muku mučiti s tim što napisati, kako tražiti recenziju, kako podsjetiti klijenta, kako adekvatno odgovoriti, kako reagirati na lošu ili lažnu recenziju?

E-knjiga “Recenzije i osvrti: Kako ih zatražiti, dobiti i koristiti u svrhu pozicioniranja i povećanja prodaje” na čak 72 stranice nudi ti gotove scenarije pomoću kojih ćeš samopouzdano, bez nelagode i odgađanja odmah moći tražiti (i dobivati) kvalitetne recenzije. 

Odmah, uz puno primjera i bez učenja na vlastitim greškama. 

KLIKNI OVDJE ZA E-KNJIGU RECENZIJE I OSVRTI

__________________________________

Marina Kolar & Konekta logo

KLIJENTI/CE o mom radu

 • Marina mi je radila individualno savjetovanje u vezi osobnog brendiranja. Izuzetno profesionalna, stručna i ugodna usluga. Maksimalno savjetujem!

  Zoran Salopek
  poduzetnik i autor knjige "Neboder života" (Planetopija 2019.)
 • U periodu kada više nisam znala kako organizirati tvrtku i srediti komunikacijske kanale koji su bili kaotični, a moje vrijeme na poslu je curilo na nepotrebne zadatke, odlučila sam kontaktirati Marinu. Rad s Marinom pomogao mi je da vratim fokus na ključne i bitne stvari u organizaciji tvrtke. Ukazala mi je kako doći na put u kojem sam i dalje dobar vođa, a i dalje tražim uspješne rezultate svojih kolega koji me cijene i poštuju još više.

  Petra Mesarić
  Direktorica SmartWay d.o.o., najperspektivnija poduzetnica 2018. godine, nagrada Women In Adria
 • Na Marininoj radionici sam dobila više nego ikad na bilo kojoj drugoj i to uz opuštenu atmosferu punu podrške. Ja sam osoba koja teško izlazi iz svoje zone komfora, ali mi je bila pružena ruka, koja mi je pomogla prevazići strahove, pogledati svoju situaciju iz svježe perspektive, a uz to sam dobila i bezbroj savjeta i ideja kako poboljšati situaciju. Imala sam puno “aha” momenata i prvi put osjećam, da se stvarno mogu nositi se s izazovima svog posla. Ono, što sam odnijela od Marine, na slovenskom kažemo “neprecenljivo”. Više nego preporučujem svima, koji imaju slične probleme i dvojbe.

  Lidija Kreft
  prevoditeljica, Slovenija
 • Marina mi je pomogla da jasno vidim svoj cilj i kako mogu bez problema raditi što volim.

  Maja Sabolić
  CEO, Sana pomoć mami i bebi.
 • Oduvijek sam željela pokrenuti svoj posao, spojiti svo znanje i svo obrazovanje koje sam dosad stekla, ali uvijek je tu bila neka bojazan i mnogo neodgovorenih pitanja. Individualno savjetovanje „Pokreni pravi posao“ u Konekti razbistrilo je moje misli i uz sav strah koji je bio prisutan nekoliko godina. Odradile smo odlična individualna savjetovanja, gdje sam izbrusila svoje ideje i spojila ih u djelatnost koja obuhvaća sva moja znanja. Osvijestila sam svoje snage, prednosti, ali i nedostatke na kojima mogu poraditi i dobila vjetar u leđa koji mi je dao hrabrosti da kažem sebi, Jasmina ti to možeš.

  Jasmina Hadela
  Vlasnica obrta za poboljšanje kvalitete života Life
 • Marina je profesionalna i srdačna osoba. U potpunosti se posveti klijentu, pruža vrijedne informacije te snažno motivira. Sve preporuke, hvala Marina.

  Mirjana Vrdoljak
  fitoaromaterapeutkinja, Split
 • Hvala Marina za jučerašnju Konektaonicu i puno korisnih, konkretnih, direktnih i primjenjivih informacija koje sam tamo dobila. Svakako ću doći po još na neku od idućih edukacija. Definitivno preporučujem svim poduzetnicima, bez obzira s čim se bave da posjete Tvoje edukacije jer će sigurno i njima biti od koristi!

  Melita Kukec
  poduzetnica/dizajnerica, Kookabee dizajn, Varaždin
 • When you finally decide to upgrade yourself and your business, Marina Kolar & Konekta have all answers and methods U will need

  Ivana Reić
  CEO, Design Office
 • Potaknuli ste me da svoje potencijale stavim u funkciju i otvorim novo poglavlje u svom životu.

  Tanja Horvat
  poduzetnica
 • Marina je stručna, a istovremeno tako topla, pozitivna, domaća, prijateljska.

  Monika Hudin
  sudionica edukacije
 • Molim te, nastavi raditi to što radiš jer svijetu nedostaje profesionalaca i entuzijasta kao što si ti.

  Mirjana Grbac
  sudionica CH-Q edukacije
O autorici

Business, branding & success expert. Kroz edukacije, savjetovanja i Akademiju "Izgradi uspješan biznis" pomažem ti izgraditi uspješan biznis i brend u kojem imaš dovoljno vremena, profita i zadovoljstva. Biznis koji služi tebi, a ne ti njemu. E-mail za suradnje: marina@konekta.hr