O meni

Moje ime je Marina Kolar. Certificirana sam edukatorica,  profesionalna savjetnica i stručnjakinja za organizacijski razvoj.

Između ostalog. Rođena sam 1983. godine u Čakovcu. Uvijek sam voljela raditi s ljudima, pa sam uz mnoštvo neformalne edukacije završila i studij na Učiteljskom fakultetu. No, život me odveo u drugom smjeru. Provodila sam edukacije, supervizije i mentorstva, vodila projekte i savjetovanja, radila kao direktorica, provodila programe dizanja kapaciteta pojedinaca, timova i tvrtki,  programe organizacijskog razvoja, radila profesionalne selekcije i zapošljavanja, stvarala organizacije i dobre priče za dobrobit naše zajednice. Sve to (i još ponešto) radila sam sa istim ciljem.

Životna svrha mi je (i uvijek je bila)  pomaganje drugima da pronađu svoju životnu svrhu. Da postavite ciljeve i da ih ostvarite. Da ostvarite svoj puni potencijal. Da svako jutro skočite iz kreveta od uzbuđenja koje vam novi dan donosi, kao što to činim ja.

“Mali” ili “veliki igrači” – meni je svejedno i jednako se trudim za sve vas. Radila sam s uspješnim tvrtkama/institucijama i poslovnim ljudima, ali i s nezaposlenim, socijalno isključenim i zaboravljenim članovima/icama naše zajednice. Za svoj rad i rezultate dobila sam i priznanja.

Kroz svoj rad dotaknula sam tisuće života, koji su i moj život nepovratno izmijenili. Veseliti će me pratiti i vaš napredak i ispunjenje profesionalnih i životnih ciljeva, ako nam se putevi sretnu.  

S obzirom da druge učim kako postaviti i postvariti ciljeve, stvoriti bolji život i bolje poslovanje – naravno da se koristim strategijom koju poznajem. Da ne vjerujem u svoje metode, ne bih ni sama koristila. Kada je nastala ideja Konekte kao tvrtke gdje i dalje radim sve ono u čemu sam najbolja i što beskrajno volim, nije dugo trebalo da se sve realiziram baš kako sam si zacrtala. Naravno, bilo je tu uloženo puno rada i truda, jer bez akcije nema rezultata.

 

Pomoću CHQ metode za razvoj osobnih i profesionalnih potencijala reorganizirala sam si život, postavila nove ciljeve i postavila akcijski plan.

Kao jedna od samo dvije trenerice CH-Q metode u Hrvatskoj, imam sreću da je mogu koristiti kad god mi u životu zatreba (bilo na privatnom ili poslovnom planu), što je razlog zbog čega se danas moji planovi redovito realiziraju. Naravno, nije uvijek bilo tako. Još i danas čuvam brdo papira sa nerealiziranim željama koje sam kao mlađa ispisivala. Namjerno velim “željama”, a ne ciljevima jer nisam imala ni plan ni strategiju, a nisam bila ni svjesna svojih potencijala. Bez akcije nema promjene. Možemo se moliti, nadati ili afirmirati koliko želimo, to jednostavno ne ide tako. Danas je to druga priča, ali su mi ti papiri lijepa uspomena.

Podsjećaju me na to da i ja i svi ostali mogu ostvariti što god zamisle.

Osim možda da postanem nuklearna fizičarka, taj brod je davno otplovio 🙂

Ovu godinu započela sam s mnoštvom ispunjenih ciljeva i onih gdje sam već na putu njihovog ispunjenja:
  • Otvorila sam obrt za edukaciju i savjetovanje Konekta gdje radim posao koji volim i u kojem ostvarujem sve svoje osobne i profesionalne potencijale, dok istovremeno pomažem i klijentima da učine isto.
  • Zasadila sam veliki voćnjak. Vrtlarenje je moja strast i ispušni ventil, a košara puna voća od malena mi je predstavljala bogatstvo. No, o tome u nekom od blogova u budućnosti…
  • Završili smo obiteljsku kuću u koju upravo useljujemo.
  • Stekla sam mnoge zdrave navike i upoznala krasne nove prijatelje.
  • Svaki dan svjesno odabirem živjeti sretnije, zdravije, ispunjenije i svrsishodnije.
Svaki put kad mi dođe da velim “Ne vjerujem!” pregriznem jezik i kažem da vjerujem, jer sve ovo nije palo s neba. Ponavljam, bez akcije nema rezultata. Nažalost ili na sreću. U svakom slučaju, nevjerojatno je koliko je lakše doći nekamo, kada znate kada i kako idete.
 

Život je kratak, a naše vrijeme dragocjeno.

Veliki dio našeg života provedemo na poslu – pa nije li onda najvažnije da radimo posao koji volimo, koji nas ispunjava i čini sretnim? Da tvrtka u koju smo uložili vrijeme i novac raste i razvija se kako bi od nje mogli živjeti, umjesto da gomila dugove i stvara nam čir na želucu?

Na kraju svog života vjerujem da se nećemo sjećati rokova, izvještaja i tabela, kao ni sklopljenih ugovora. No sjećat ćemo se kako smo se prilikom rada osjećali, ljudi koje smo voljeli, uspomena koje smo stvorili i sretnih trenutka koje smo proživjeli. Samo, te trenutke treba svjesno odabrati i stvoriti, jer inače ćemo vječno ostajati na kraju našeto dolisteuzaludno čekajući da sami sebi dođemo na red.

Ja ne mogu sama promijeniti tvoj život, ali ti i ja zajedno možemo.

Svaki dan stvaram svoj put. Bit će mi zadovoljstvo pratiti i tebe na putu do tvog cilja.

Marina Kolar