O meni

Moje ime je Marina Kolar.

Certificirana sam edukatorica,  profesionalna savjetnica i stručnjakinja za organizacijski razvoj. Posljednjih 18 godina stvaram uspješne (osobne i poslovne) priče. Između ostalog. Pročitaj više.

Moje ime je Marina Kolar.

Rođena sam 1983. godine u Čakovcu. Uvijek sam voljela raditi s ljudima, pa sam uz mnoštvo neformalne edukacije završila i studij na Učiteljskom fakultetu. No, život me odveo u drugom smjeru. Provodila sam edukacije, supervizije i mentorstva, vodila projekte i savjetovanja, radila kao direktorica, provodila programe dizanja kapaciteta pojedinaca, timova i tvrtki,  programe organizacijskog razvoja, radila profesionalne selekcije i zapošljavanja, stvarala organizacije i dobre priče za dobrobit naše zajednice.

Danas sam edukatorica, konzultantica i vlasnica Konekte. Drugo ime mi je, vele moji klijenti i suradnici, optimizacija resursa. Iako svoj posao shvaćam jako ozbiljno, zajedni procesi su više nego opušteni i ugodni.

Konekta je rezultat moje potrage za životnom svrhom koju danas živim i radim punim plućima.

Životna svrha mi je  pomoći vam  da pronađete svoju životnu i poslovnu svrhu. Da postavite ciljeve i da ih ostvarite. Da ostvarite svoj puni potencijal. 

U suradnji sa mnom možete biti sigurni:

 • da ćemo važne procese s vama odraditi na ugodan način.
 • da ću uvijek dati od sebe da dobijete najbolji rezultat.
 • da ću svoj posao odraditi u dogovorenom roku i profesionalno.
 • da su vaši podaci, problemi i strategije sa mnom sigurni.
 • da će zajednički rad dati rezultata.

“Mali” ili “veliki igrači” – meni je svejedno i jednako se trudim za sve vas. Radila sam s uspješnim tvrtkama/institucijama i poslovnim ljudima, ali i s nezaposlenim, socijalno isključenim i zaboravljenim članovima/icama naše zajednice. Za svoj rad i rezultate dobila sam i priznanja.

Kroz svoj rad u ovih skoro 20 godina dotaknula sam tisuće života, koji su i moj život nepovratno izmijenili.

S obzirom da druge učim kako postaviti i postvariti ciljeve, stvoriti bolji život i unaprijediti poslovanje – naravno da se koristim strategijom koju poznajem. Da ne vjerujem u svoje metode, ne bih ni sama koristila. Kada je nastala ideja Konekte kao tvrtke gdje i dalje radim sve ono u čemu sam najbolja i što beskrajno volim, nije dugo trebalo da se sve realiziram baš kako sam si zacrtala. Naravno, bilo je tu uloženo puno rada i truda, jer bez akcije nema rezultata.

 
Pomoću Švicarskog modela za upravljanje karijerom i kompetencijama –  CHQ metode za razvoj osobnih i profesionalnih potencijala reorganizirala sam si život, postavila nove ciljeve i postavila akcijski plan.

Kao jedna od samo dvije trenerice CH-Q metode u Hrvatskoj, imam sreću da je mogu koristiti kad god mi u životu zatreba (bilo na privatnom ili poslovnom planu), što je razlog zbog čega se danas moji planovi redovito realiziraju. Naravno, nije uvijek bilo tako. Još i danas čuvam brdo papira sa nerealiziranim željama koje sam kao mlađa ispisivala. Namjerno velim “željama”, a ne ciljevima jer nisam imala ni plan ni strategiju, a nisam bila ni svjesna svojih potencijala. Bez akcije nema promjene. Možemo se moliti, nadati ili afirmirati koliko želimo, to jednostavno ne ide tako. Danas je to druga priča, ali su mi ti papiri lijepa uspomena.     Podsjećaju me na to da i ja i svi ostali mogu ostvariti što god zamisle.

Osim možda da postanem nuklearna fizičarka, taj brod je davno otplovio.

2017. godinu započela sam s mnoštvom ispunjenih ciljeva. A sad je već 2019...

 • Otvorila sam obrt za edukaciju i savjetovanje Konekta gdje radim posao koji volim i u kojem ostvarujem sve svoje osobne i profesionalne potencijale, dok istovremeno pomažem i klijentima da učine isto.
 • Zasadila sam veliki voćnjak i kreirala još jedan vrt. Vrtlarenje je moja strast i ispušni ventil
 • Završili smo obiteljsku kuću i preselili se u naš raj na zemlji.
 • Stekla sam mnoge zdrave navike i upoznala krasne nove prijatelje.
 • Svaki dan svjesno odabirem živjeti sretnije, zdravije, ispunjenije i svrsishodnije.
 • Sve ovo nije palo s neba. Ponavljam, bez akcije nema rezultata. Nažalost ili na sreću. U svakom slučaju, nevjerojatno je koliko je lakše doći nekamo, kada znate kada i kako idete.
Život je kratak, a vrijeme dragocjeno.

Veliki dio našeg života provedemo na poslu – pa nije li onda najvažnije da radimo posao koji volimo, koji nas ispunjava i čini sretnim? Da tvrtka u koju smo uložili vrijeme i novac raste i razvija se kako bi od nje mogli živjeti, umjesto da gomila dugove i stvara nam čir na želucu?

Na kraju svog života vjerujem da se nećemo sjećati rokova, izvještaja i tabela, kao ni sklopljenih ugovora. No sjećat ćemo se kako smo se prilikom rada osjećali, ljudi koje smo voljeli, uspomena koje smo stvorili i sretnih trenutka koje smo proživjeli.

Samo, te trenutke treba svjesno odabrati i stvoriti, jer inače ćemo vječno ostajati na kraju naše “to do” liste …uzaludno čekajući da sami sebi dođemo na red.

Svaki dan stvaram svoj put. Bit će mi zadovoljstvo pratiti i tebe na putu do tvog cilja.

Imaš pitanje ili prijedlog?

KONTAKTIRAJ ME