Radno iskustvo

Kroz život bila sam u raznim ulogama – bila sam zaposlenica, mentorica, supervizorica, poslodavac, direktorica, voditeljica projekata, voditeljica prodaje za HR.

Izvodila sam profesionalne selekcije, educirala i savjetovala nezaposlene, obučila i vodila suprviziju voditeljima Klubova za zapošljavanje, vodila sam nacionalne i europske projekte.

Radila sam na određeno, neodređeno, honorarno i  volontirala – u malim tvrtkama i velikim korporacijama, državnoj instituciji i udrugama, a danas sam vlasnica obrta.

Upravo ovaj širok spektar radnog iskustava omogućio mi je da radim produktivno, efikasno i  da brzo pronalazim inovativne metode i opcije.

Gdje drugi vide poteškoće, ja vidim rješenja.

Najvažnija zaposlenja

Konekta, obrt za edukaciju i savjetovanje – vlasnica i edukatorica

Udruga Zora – Izvršna direktorica, voditeljica EU i nacionalnih projekata, voditeljica edukacija. Odgovornosti:  Operativno i strateško planiranje, izvještavanje, edukacija,  izrada i provedba pravilnika i procedura, mentoring zaposlenika i volontera, selekcija i zapošljavanje, monitoring i evaluacija. Odgovorna za ispunjavanje svih ciljeva organizacije.

Međimurska županijaProject manager IPA projekta “Poduzmi pozitivne korake za postizanje jednakosti pri zapošljavanju žena”. Odgovornosti: osmišljavanje projekta, project management, osmišljavanje i provedba edukacija za dugotrajno nezaposlene žene, vođenje radionica, grupnih i individualnih savjetovanja.

HomeOgarden d.o.o. – Voditeljica prodajnog područja Hrvatska. Odgovornosti: Organizacija prodaje, pronalazak novih klijenata i sklapanje ugovora, terenski obilazak poslovnica, selekcija i zapošljavanje, pronalazak i osposobljavanje promotora diljem RH, administrativni poslovi, marketinške aktivnosti.

Osnovna škola Orehovica – Voditeljica predškole za djecu romske nacionalne manjine

Stručna suradnica

Expert na projektu “Impress for success” Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Čakovec. Cilj projekta: podizanje kompetencija i vještina traženja posla nezaposlenih iz Međimurske županije kroz Klubove za zapošljavanje. Odgovornosti: članica projektnog tima, osposobljavanje voditelja Klubova za zapošljavanje Čakovec, Prelog i Mursko Središće, mentorstvo i supervizija voditelja Klubova za zapošljavanje.

Konzultantica za organizacijski razvoj: Biovrt u skladu s prirodom, Studio za fitoaromaterapiju “Studio Martina&Natura”, Simplicitas d.o.o., Sana.pomoć mami i bebi., A.R.M. dizajn

Projekti/ freelance poslovi

Provela sam 26 projekta u trajanju od 3 mjeseca do dvije godine. Za 43 projekta koje sam osmislila i napisala odobreno je financiranje.

EU projekti: od 2008. (kada sam napisala i provela prvi EU projekt) pa do danas, radila sam na projektima financiranih iz predpristupnih fondova IPA, CARDS, PHARE, Mladi na djelu i EIDHR, te sam u potpunosti upoznata sa svim procedurama pisanja, pripreme, provedbe i izvještavanja projekata.

Kao voditeljica projekata bila sam zadužena za postizanje svih planiranih ciljeva, komunikaciju sa suradnicima i partnerima, odnose s javnošću, prijenos znanja i mentorstvo, pružanje podrške i koordinaciju zaposlenih i volontera, praćenje budgeta i izvještavanje, direktan rad s korisnicima, komunikaciju s partnerima, administraciju i logistiku.

 

Od 2007. do 2018. bila sam aktivna članica u slijedećim tijelima i povjerenstvima:

Partnerskog vijeća Međimurske županije 

Radne skupine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LPZ) Međimurske županije 

Glavne radne skupine za Socijalno planiranje Međimurske županije 

Vijeća za prevenciju Međimurske županije 

Savjeta za Europske integracije Međimurske županije 

Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Čakovca

Nacionalna koordinatorica za mlade Amnesty International Hrvatske…

suradnici o mom radu

Vaš osobni angažman velika je potpora naporima koje ulažemo kako bismo što bolje predstavili našu Županiju i pridonjeli njenom napretku u svim segmentima te kako bismo što kvalitetnije obilježili Europsku godinu volontiranja.

Ivan Perhoč
Župan Međimurske županije (2011.)

Marina ima odlične interpersonalne kompetencije: komunicira otvoreno, iskreno i s uvažavanjem, prihvaća prijedloge drugih, pažljivo sluša, kongruentna je u pružanju pozitivnog i konstruktivnog feedback-a. Odlična je u planiranju, organizaciji i provedbi aktivnosti. Ima čvrsto razvijenu radnu etiku, visoko razvijene i postavljene profesionalne vrijednosti što upotpunjava sa profesionalnom predanošću i vlastitom inicijativom.

Andreja Bratinšćak
mag.psih. Graditeljska škola Čakovec, Učenički dom

Sudeći prema dosadašnjem iskustvu u radu s Marinom Kolar, mogu tvrditi da je osoba od povjerenja, izrazito sposobna, marljiva i ukratko – suradnik čiji je doprinos svakom projektu i poslu od neizmjerne važnosti.

Martina Šebrek
Ravnateljica Doma za žrtve obiteljskog nasilja “Sigurna kuća”
Za koga sam provodila edukacije i savjetovanja

Brojne poduzenike/ice iz Hrvatske ( Smartway d.o.o., Simplicitas d.o.o., Sana, Dora ’98, LesArt, A.R.M. dizajn, Artico, Amigdala…), Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Varaždin, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Čakovec, Centar za socijalnu skrb Čakovec, Sigurna kuća Čakovec, Udruga Zora, Lokalna akcijska grupa LAG Zagorje-Sutla, Javna ustanova za zaštitu prirode Međimurska priroda,  Studio “Martina & Natura”, Volonterski ured Međimurja, Volonterski centar “Za zajednicu”, Biovrt – u skladu s prirodom, Udruga mladih Mali most Pakrac – Klub mladih Aurora, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Autonomni centar ACT,  Bjelovarski klub mladih, sve srednje škole u Međimurskoj županiji…

zatražite ponudu, bez obaveze

Utisci s radionica

U sjećanju mi je ostao nevjerovatan osjećaj pozitivnosti i ljubavi trenerica prema radu. Iako je prošlo par godina, svake radionice se sjećam i zahvalna sam što sam imala prilike prisustvovati nečemu tako zabavnom, ali prije svega korisnom. Način na koji je preneseno znanje bilo mi je od izuzetne vrijednosti jer sve pamtim i danas.

Slađana Todorović
vršnjačka edukatorica

Marina Kolar & Konekta pomogla mi je da jasno vidim svoj cilj i kako mogu bez problema raditi što volim! Svaki početak je težak i nama mamama treba malo hrabrosti da istupimo na scenu. Sve se može organizirati i uključiti druge drage ljude u svoju obitelj, izgraditi si selo podrške.

Maja Sabolić
vlasnica obrta SANA

Marina Kolar je ostavila odličan dojam na radionici koju smo organzirali za pomoć nezaposlenim ženama Varaždinske županije.

Marin Šipek
Razvojna agencija Sjever-Dan

Svaka suradnja s tobom bila je pravi užitak. Koncizna, jasna, usmjerena, produktivna.

Roberta Barat
županijska i gradska vjećnica u 2 mandata, bivša predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije

Polaznici, a i mi smo izrazito zadovoljni tvojim načinom predavanja i komunikacijom s korisnicima.

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i Volonterski centar "Za zajednicu"

Trenerica (Marina) je bila veoma pozitivna, govorila je iz iskustva, veoma entuzijastično te je tu pozitivnu energiju prenijela na sve prisutne. Njezino izlaganje i demonstracija pomogle su mi u budućem radu, posebno znanje i iskustvo koje je prenijela.

Dalibor Kuhta
Predsjednik udruge za autizam Pogled

Pogledajte ponudu edukacija