Što je Swiss career qualification program (CH-Q metoda upravljanja karijerom i kompetencijama)

Iskreno vjerujem da svaki pojedinac ima svoju životnu svrhu i da svi možemo naći (ili stvoriti) posao u kojem uživamo i na kojem možemo ostvariti sve svoje potencijale.

Certificirani sam trener i advisor CH-Q metode  (License NL-CHQ03-1114, Nizozemska), te vam pomažem to i ostvariti.

CH-Q metoda (Swiss career qualification program) je međunarodno priznat certifikacijski program upravljanja karijerom i kompetencijama.

Bilo da ste nezaposleni, želite promijeniti karijeru ili tek tražite svoju poslovnu i životnu svrhu, kroz ovaj proces dobiti ćete mogućnost stvaranja bistre slike kamo želite ići i plan kako do svog cilja doći.

Meni je 2012. godine sudjelovanje na CH-Q edukaciji u potpunosti promijenilo osobne i profesionalne prioritete, pa tako i život.

Svijesna svojih kompetencija i vrijednosti, osnažena i s odličnim portfoliom u ruci, a koji je bio rezultat moje edukacije, znala sam da mogu dobiti i/ili stvoriti posao koji želim, u kojem sam odlična i u kojem mogu ostvariti sve svoje osobne i profesionalne potencijale.

Nekoliko godina kasnije postala sam jedna od dvije trenerice CH-Q metode (Swiss career qualification program) u Hrvatskoj (Marina Kolar, treća razina, License NL-CHQ03-1114), te sada svoje znanje prenosim sudionicima na raznim životnim putevima. 

Deseci zadovoljnih sudionika/ce moje CH-Q edukacije koji su našli ili stvorili posao u kojem uživaju, promijenili karijeru, presložili prioritete, postavili i ostvarili svoje osobne i profesionalne ciljeve i meni su motivacija da ovu edukaciju postavim na vrh prioriteta.

Sudjelovanje na CHQ edukaciji koristiti će vam ako želite raditi na:
 • osobnim temama (gdje sam, tko sam i kamo idem?)
 • poslovnim temama (u čemu sam dobar, kako unaprijediti svoje potencijale, u kojem smjeru želim razvijati svoju karijeru, kakav posao trebam i želim)
 • promjeni koju želite (kako se motivirati, koje su moje opcije, kako upravljati osobnim i profesionalnim kompetencijama da stvorim život i posao kakav želim…)

U Nizozemskoj se ova metoda aktivno koristi od 1998. kao nacionalni program i provodi se u agencijama,  obrazovnim institucijama i organizacijama.

Osnovno načelo CH-Q treninga je načelo cjeloživotnog učenja – povećanje svijesti o vlastitim mogućnostima (self-concept), povećanje sposobnosti djelovanja (osnaživanje) i povećanje profesionalne fleksibilnosti/mobilnosti (održive vještine za tržište rada).

 

Kako CH-Q edukacija izgleda? 

Edukacija se sastoji od uravnoteženog teorijskog i praktičnog rada, zajedničkog rada u grupi na edukaciji i individualnog rada kod kuće.

1.Rješavanje nekoliko zadataka prije same edukacije (dobiti ćete ih na e-mail)

2. Zajednički intarektivan rad u manjoj grupi na edukaciji (Sigurna i podržavajuća atmosfera čekaju te u Konekti)

3. Rad kod kuće – izrada portfolia i predstavljanje akcijskog plana. 

4. Certifikacijski proces – Level 1, Self management of competences (rješava trenerica i Foundation competence management, Nizozemska)

 

RAZMIŠLJAŠ ŠTO SA SVOJIM POSLOM I ŽIVOTOM, ŽELIŠ OSTVARITI SVOJE POTENCIJALE? 

Za sada nema najave za novu grupnu CH-Q edukaciju. 

Moguće organizirati individualnu edukaciju.

Ispunite informativni upitnik i javit ću vam se s konceptom kako vam mogu pomoći

UTISCI S CH-Q EDUKACIJE

 • Suradnja s Marinom je iskustvo koje me nepovratno i izuzetno pozitivno promijenilo u privatnom i profesionalnom smislu! Uvijek je bila konkretna, jasna, dosljedna i izuzetno nadahnjujuća! Zahvalna sam što sam imala priliku sudjelovati na njezinoj CH-Q edukaciji i raditi s njom na jednom projektu, jer taj period života pamtim kao razdoblje intenzivnog osobnog i profesionalnog razvoja. Hvala, draga Marina!

  Ana Tomašek
  pedagoginja
 • Sve dok ne poduzmemo neke akcije, naša očekivanja se mogu, ali i ne moraju ostvariti.
  Kroz CH-Q edukaciju naučila sam kvalitetnije iskomunicirati vlastite želje i namjere te sam do kraja osvijestila svoje kompetencije i jake strane. Naučila sam zadržati fokus i razraditi svaki i najmanji detalj kod postavljanja ciljeva.
  Marina kao trener kroz cijeli proces vodi vas s osmijehom na licu. Usmjerava i potiče da sami sebe sagledamo iz perspektive promatrača. Upravo kroz taj svježi pogled otkriva nam se vlastita svrha, esencija života. Hvala ti Marina.

  Suzana K.
  aromaterapeut
 • 2014. I was involved in guiding Marina in becoming a CH-Q trainer. She was able to bring participants into an powerful empowerment process. She also showed herself as a determined and goal oriented person with a strong motivation to help weaker people in society. Marina passed the CH-Q trainer assessment. In the world of profesional development and process guidance this means she is a top trainer at international level.

  Peter van Deursen
  Consultant / CH-Q trainer
 • Edukaciju po CH-Q metodi preporučila bih svakome tko želi promjenu u svom profesionalnom životu, a sam ne zna odakle bi krenuo i čime bi se ustvari htio u budućnosti baviti. Metoda je izvrsna jer izvlači iz tebe ono najbolje, sve što ti u stvari jesi, kroz osvještavanje svih tvojih skrivenih potencijala, te daje konkretne smjernice za postavljanje konkretnog cilja, kao i koraka na putu do njegova ostvarenja. A Marina to radi ne samo izuzetno profesionalno nego nadasve entuzijastično, prepoznajući svaku dobru ideju i njezin potencijal.

  Lana Safner
 • Edukacija po CH-Q metodi je, rekla bih, početak jednog dugotrajnog procesa i to procesa osvještavanja sebe i vlastitih snaga, sposobnosti, ali prije svega, vlastitih ograničavajućih obrazaca.
  Radeći sa Marinom, dobila sam strpljivog i predanog navijača na raspolaganju kad god to zatreba ali prije svega vrhunskog profesionalca sa velikim iskustvom koji vas zna usmjeriti da osvijestite svoje slabosti ali i jake strane.
  Meni je najviše dobrobiti donijelo baš to, shvatiti gdje samu sebe ograničavam i ne prepoznajem i naučiti  prepoznati svoju vrijednost na tržištu rada.

  Mirjana Grbac
 • Sudjelovanje na CH-Q edukaciji me osnažilo, ohrabrilo i motiviralo za definiranje daljnjih ciljeva u mom osobnom i profesionalnom životu. Stekla sam više samopouzdanja, usavršila sam komunikacijske i prezentacijske vještine te osvijestila svoja znanja i kompetencije. Shvatila sam da moram biti hrabrija u svojim daljnjim poslovnim koracima. Izrađenim akcijskim planom definirala sam i utvrdila ciljeve kako bi dobila čim više iskustva korisnog u ostvarivanju mog cilja.

  Petra Murković

CH-Q metoda proizlazi iz holističkog pristupa i usmjerava se na sve segmente života polaznika te u njima donosi poboljšanje.

CH-Q edukacija ima 4 razine

Razina 1: osnovni tečaj, samoupravljanje vlastitim kompetencijama (Pozicioniranje i razvoj karijere)
Razina 2: suradnik/ca u treningu
Razina 3: competence management, trenerski status; trener/ica, savjetnik/ca, evaluator/ica programa, kreator/ica novih treninga po načelima CH-Q metode
Razina 4: CH-Q stručnjak

U Konekti provodim edukaciju razine 1. Ostale razine trenutno nije moguće završiti u Hrvatskoj.

Želim ostvariti svoje potencijale

Želiš se priključiti slijedećoj grupi CH-Q edukacije ili imaš pitanje?