Što sam naučila iz najgore edukacije na kojoj sam bila?

Je li moguće iz najgore edukacije dobiti vrijedne lekcije?

Prije nekoliko mjeseci, prijateljica poduzetnica i ja zaputile smo se na edukaciju koja je imala prilično zanimljiv opis.

Isplanirale smo put na brzinu, rezervirale smještaj i otputovale bez prevelikih očekivanja.
Rijeke zainteresiranih slijevale su se na mjesto edukacije.

Prva edukacija bila je sjajna.

Šteta da je trajalo samo sat-dva i da je to bilo jedino vrijedno našeg vremena na tom eventu.
Da.
Nevjerojatno, ali istinito.

Na kraju prvog dana, prijateljica i ja u čudu smo se pogledavale.

Nije bilo baš ničeg konkretnog osim samo prodaja-obećanja da ćemo nešto naučiti-prodaja-obećanja da će nas nešto naučiti.
Ok, nećemo brzati – rekle smo, dajmo priliku svemu i drugi dan.

Pojele smo večeru, otišle spavati u hotel i vratile se na edukaciju.
Drugi dan oko podneva, kad je zaredao još koji krug prodaje i obećanja da ćemo nešto ipak naučiti, u očaju smo se okrenule jedna drugoj i samo rekle – idemo doma.

Bila sam ljuta, ne radi bačenih novaca, već zbog toga što mi je to uzelo više od 2  dana vremena, mog najvrjednijeg resursa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marina Kolar & Konekta (@marina_konekta) on

Na putu kući, sjedile smo u čudu u autu i pitale smo što nam se to kvragu desilo.

Odjednom, okrenem se njoj i velim – “OK, ispalo je kako je ispalo, ali radi nečeg smo morale biti tamo. Što si ti dobila iz ove edukacije?” – pitala sam ju.

Nakon kratkog promišljanja rekla je “Nakon ovoga osjećam se apsolutno kompetentno da i ja stanem na pozornicu i držim predavanja”.
Razbila su se njena nerealna očekivanja od same sebe da mora biti još bolja i bolja da bi bila kompetentna držati edukacije i shvatila je da je itekako kompetentna i spremna.
Odlično.

“A ti?” – pitala je ona mene.
“Ja sam donijela odluku da ću nadalje ulagati svoje vrijeme i novac samo na stručnjake za koje znam kakve rezultate i povrat investicije mogu očekivati, pa čak ako radi toga treba otputovati na drugi kraj zemlje i dati sve novce koje imam i nemam.” – rekla sam i uzela mobitel u ruke.
Brzo sam našla edukaciju koju sam gledala već nekih 6 mjeseci, ali sam se stalno nećkala jer je bila u Americi i jer je koštala kao novi auto.
I donijela odluku da idem.

Na pola puta do kuće shvatile smo da smo ipak tamo trebale biti i da iako nismo dobile ono što smo mislile da ćemo dobiti, da smo dobile nešto drugo što nam je bilo puno puno vrjednije.

Tako da na kraju mogu samo reći – hvala im 🙂

Uz sve to, radi toga jer smo se odlučile vratiti doma ranije, dobile smo cijelo popodne slobodno i radi spašenog vremena osjećala sam se sjajno, gledajući naša dva psa kako se veselo igraju na livadi.

Bilo je frustrirajuće, ali je lekcija bila vrijedna.
Nekad radi onoga što ne dobiješ, zapravo dobiješ puno više.

 

__________________________________

 

Želiš izgraditi uspješan biznis – biznis koji služi tebi, a ne ti njemu?

Biznis u kojem znaš kako postaviti granice, radiš s idealnim kupcima i imaš profit, vrijeme i zadovoljstvo?

KLIKNI OVDJE ZA TRANSFORMACIJU SVOG BIZNISA

 

Marina Kolar & Konekta logo

O autorici

Business, branding & success expert. Kroz edukacije, savjetovanja i Akademiju "Izgradi uspješan biznis" pomažem ti izgraditi uspješan biznis i brend u kojem imaš dovoljno vremena, profita i zadovoljstva. Biznis koji služi tebi, a ne ti njemu. E-mail za suradnje: marina@konekta.hr