Edukacija Business Transformation – Nauči kako svojim CV-om, motivacijskim pismom i stavom na razgovoru izuti poslodavca iz cipela.

Tražiš novi ili bolji posao?

Dosta ti je posla kojeg radiš, loše plaće, šefa i radnih uvjeta?

Vjeruješ da zaslužuješ bolje i da možeš dati više?

 

Samo kako, kad je tako teško istaknuti se na natječajima za posao?

Ili su unaprijed namješteni…

…ili ima brdo kandidata na jedno radno mjesto…

…ili ti se čini da ako i prođeš u krug razgovora uvijek nešto zabrljaš?

…ili si poslao/la već 100 prijava, a posao dobio/la nisi?

 

Natječaji za posao znaju biti stresni.

 

  A selektori dobivaju na stotine prijava za svako radno mjesto. #smor

Znam, jer se selekcijama i zapošljavanjem bavim više od 10 godina.

Iz pozicije poslodavca i selektora mogu ti točno reći gdje griješiš – i kako to više ne ponavljati.  

 

 

Evo par stvari koje je moguće da radiš krivo (a imam ih brdo…)

  • CV ti se ne razlikuje od svih ostalih. Kada ga selektor čita, gotovo da se čuje soundtrack “bla-bla-bla”. U tih par sekundi koje imaš, ničime u CV-u ne “uhvatiš oko” selektora. “Slijedeći…”
  • Prepisao/la si ga (bar dio) s nekog portala ili od frenda, ničim se ne izdvaja od mora drugih životopisa, a najčešće sve ono što je zapravo poslodavcu najbitnije – niti ne navedeš.
  • Ne iskoristiš priliku i ne pošalješ motivacijsko pismo koje će ih izuti iz cipela. CV šalješ uz anemičnu copy-paste floskulu zvanu zamolba.
  • Ne znaš koje su tvoje životne ni profesionalne vrijednosti. Pa kako ćeš onda znati da je taj poslodavac i posao za tebe dobar? Kako ćeš znati na koji način se istaknuti među svim kandidatima?
  • Ako te i pozovu na razgovor ti se – ne znaš dobro predstaviti, nemaš spremne odgovore na sva njihova pitanja, ne ostavljaš dobar dojam…i sto ostalih pogrešaka koje te pokopaju unatoč činjenici da si možda dobar kandidat/kinja za to radno mjesto.
 I onda veliš – ne znam u čemu je problem.

Stvarno? 🙂

 
Albert Einstein je rekao:
“Ludost je raditi istu stvar iznova x puta i očekivati drukčije rezultate.”

Dakle, promijeni nešto!

 
Pa, što napraviti?

Dok svi drugi odmaraju, ti ove jeseni izradi svoju strategiju i budi spreman/na osvojiti taj pravi posao!

 

Posao se ne dobiva,

posao se osvaja, posao se UZIMA.

(Kad prođeš ovu edukaciju, bit će ti savršeno jasno i zbog čega.)

Na ovoj edukaciji naučit ćeš:

– u čemu si do sada griješio/la predstavljajući se poslodavcima i kako te greške više nikad ne ponoviti

– kako kreirati prijavu koja će se istaknuti između svih ostalih

– koje su tvoje osobne i profesionalne vrijednosti(jer najsretniji smo kada radimo posao u kojem možemo ostvariti sve svoje potencijale, a za to je potrebno prepoznati pravi posao za nas)

– kako kreirati najbolji CV i motivacijsko pismo koji su poslodavci ikad čitali

– kako se pripremiti za razgovor za posao

– kako uočiti i iskoristiti sve poslovne mogućnosti koje ti se pružaju.

Pripremi se kako treba, kreiraj odličnu radnu dokumentaciju, budi siguran/na u sebe i briljiraj na sljedećem natječaju.

Rezerviraj svoje mjesto na vrijeme

Pridruži nam se na edukaciji Business Transformation i nauči kako svojim CV-om, motivacijskim pismom i stavom na razgovoru izuti poslodavca iz cipela.

Prije edukacije sa svakim od sudionica odraditi ću sat vremena pripreme, poslati ćete mi posljednji CV i motivacijsko pismo/zamolbu ako ih imate, te neki od natječaja koji vas zanimaju, kako bi vam za edukaciju mogla pripremiti individualizirani proces.

Nakon edukacije sa svakim od sudionika/ca odraditi ću sa vama još individualni rad, koji uključuje sat vremena na pregledu vaše završene radne dokumentacije i davanje feedbacka putem e-maila, kao i sat vremena vježbanja razgovora za posao putem Skype programa.

 

Što sudionice edukacija i savjetovanja kažu o mom radu

Suradnja s Marinom je iskustvo koje me nepovratno i izuzetno pozitivno promijenilo u privatnom i profesionalnom smislu! Uvijek je bila konkretna, jasna, dosljedna i izuzetno nadahnjujuća! Zahvalna sam što sam imala priliku sudjelovati na njezinoj CH-Q edukaciji i raditi s njom na jednom projektu, jer taj period života pamtim kao razdoblje intenzivnog osobnog i profesionalnog razvoja. Hvala, draga Marina!

Ana Tomašek

Preporuke od srca. Topla, prijateljska, inspirativna, a tako bliska svakom pojedinom polazniku. Bravo,bravo… Bez puno filozofije… To morate vidjeti i dozivjeti.

Željka Štampar Zamuda

Sjajno iskustvo! Radeći s Marinom stekla sam uvide kako profesionalno napredovati, što je donijelo rezultate. 🙂 Ako želite vjetar u leđa, moja preporuka je da se obratite Marini!

Suzana Gajdek

 

Zbog čega sudjelovati na edukaciji?

Vjerujte mi, mi na selekcijama čekamo kandidate  koji će se istaknuti.

Molimo za njih.

Ubije nas čitanje ovih anemičnih bla-bla prijavi i zamolbi dok razmišljamo: “ako si se tako (nikako) potrudio za prijavu na ovaj natječaj, kakav ćeš biti zaposlenik/ca?”

Bude nas sram kad slušamo lupetanje kandidata koji nam dođu na razgovore.

Misliš da se šalim??

Jedna kandidatkinja mi je na pitanje koje su njene razvojne točke, kompetencije na kojima još mora raditi ispalila da je ona “nepogrešivo biće”.

Tim riječima.

Jedan kandidat je prepisao šprancu zamolbe sa srpske inačice portala “Moj posao”.

Mogla bi pričati do sutra…ali fokusirajmo se radije na ono što će te učiniti uspješnijim.

Stvori svoju prednost.

Dođi i nauči kako.

 

Što možeš, a što ne očekivati na ovoj edukaciji?

Business Transformation edukacija dati će vam znanja o novom pogledu na radne natječaje i gdje ste do sada griješili, na selekciju, pisanje CV-a i motivacijskog pisma, te ponašanje na razgovorima kako bi bili konkurentniji na radnim natječajima.

Edukacija vam ne može omogućiti da budete najbolji na natječajima na kojima vaše radno iskustvo ili obrazovanje ne zadovoljava osnovne zahtjeve potencijalnog poslodavca.

Nakon edukacije, vaš posao tek počinje 🙂 Vaš je zadatak radnu dokumentaciju kreirati prema uputama s edukacije, nakon čega u sklopu individualne podrške slijedi pregled i davanje feedbacka dok dokumentacija ne bude najbolja moguća, kao i vježbanje intervjua.

Ja kao trenerica ne izrađujem vama vašu dokumentaciju.

Fair enough, ne? 🙂

 

Moje ime je Marina Kolar.

Certificirana sam CH-Q edukatorica Swiss career qualification metode za upravljanje karijerom i kompetencijama, profesionalna savjetnica i stručnjakinja za osobni i organizacijski razvoj.

Moja svrha je pomoći vama da nađete vlastitu životnu i/ili poslovnu svrhu, ostvarite puni potencijal i/ili unaprijedite poslovanje vašeg poduzeća. Gdje sam i s kim do sada radila, kao i moje reference možete pročitati ovdje.

Veseliti će me biti djelom i vašeg uspjeha!

Rezerviraj svoje mjesto na edukaciji.

Budi najbolji/najbolja.
About the author

Certificirana edukatorica, profesionalna savjetnica i stručnjakinja za organizacijski razvoj.  Biovrtlarica i zaljubljenica u život i prirodu.

Facebook
Instagram
YouTube
LinkedIn